sze
25

 A Jobbik Magyarországért Mozgalom a tavaszi parlamentbe jutás után nem sokáig ünnepelhetett. A Fidesz-KDNP kormánypárti kettős rögvest ki is fogta a szelet vitorlájukból, hiszen a kettős állampolgárság elfogadása volt a Jobbik egyik legnagyobb és leginkább mobilizáló kampánytémája. A párt azóta kvázi beállt a tipikus ellenzékpárti működésre, a kormány aktualizált és általános bírálata mellett igyekeznek magukat napirenden tartani, az őszi önkormányzati választás előtti utolsó parlamenti ülésen a kampányra hangolás gyanánt újra felemlegették az álláshalmozó politikusokat, mellyel kapcsolatban díjat is alapítottak (ennek további részleteire már mi is kitértünk a blogon). 

 A mai nap érdekességét azonban nem közvetlenül a Jobbik, hanem a velük korábban együttműködési megállapodást kötő Tettrekész Magyar Rendőrség Szekszervezetének kongresszusa szolgáltatta. A szervezet úgy döntött, felbontják a megállapodást, mivel az a gyakorlatban egyoldalúnak mutatkozott, a párt részéről Vona Gábor többszöri megkeresésükre sem reagált érdemben, ahogy a kongresszustól is távol maradt. A hír érdekessége, mint ahogy tavasszal is, a Jobbik körüli, kampányidőszakban megjelenő problémák sora. Tavasszal a Magyar Gárda ügyes-bajos dolgai és jópár jobbikos jelölt magánéletének fényképes bizonyítékai szolgáltak érdekességgel, most pedig egy emblematikus támogató szervezet lép ki mögülük. 

 Ugyan érdemben ez sem fogja valószínűleg befolyásolni a párt szereplését és várt eredményeit, az mindenesetre egyre nyilvánvalóbb, hogy a holdudvar mind idegesebb a be nem teljesülő ígéretek miatt. Talán a Jobbik vállalt túl sok feladatot, talán túlzottan elaprózták figyelmüket, de ha mégsem, akkor is látszódik, nincs minden rendben az egyébként rendpárti szervezetben. Az pedig külön érdekesség, hogy Vona Gábor, aki a Magyar Gárda egyik (reklám)arca, nem csak a megjelenést utasította el egy ilyen rendezvényen, de az elvi megállapodás tartalommal való megtöltését is halogatta. Ha a Gárdát valamilyen módon integrálni akarja a rendvédelmi szervek kötelékébe, akkor elengedhetetlen egy belső támogatót találni.

 Hogy mekkora gondot jelenthet a Gárda későbbi életében ez a szakadás, az még a jövő zenéje, az azonban leszögezhető, egyre gyakoribb és egyre erősebb támadásokra számíthat a Jobbik, a rossz hír pedig az, hogy ezek már többnyire a saját szervezetükön belülről várható. 

0
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://phetoprengo.blog.hu/api/trackback/id/tr812322782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása