sze
10

 Megkezdi aktív működését a Töprengő stábja, mostantól rendszeresen hírt adunk, véleményezünk, kis mértékben még elemzünk is. Akkor egyenest a közepébe!

Az idei önkormányzati választás kampánya már nem először tartogat meglepetést számunkra. Az első nagyon érdekes kampánytechnika (még a kopogtatócédula gyűjtésének idejéből) Schmuck Andor óvszer-ajándéka, mellyel a fiatalabb szavazókat célozta meg. A korszakos politikus-zseni nem nyugodhatott, augusztus 20-án készült klipfelvételével pedig nem csak csinos feleségét lepte meg, a célközönségként pozícionált budapesti lakosokon kívül az internetes közösség egészét is. Maga a 15 perces hírnév össze is jött (kétszer is), azonban nem sikerült a megfelelő mennyiségű ajánlószelvényt összeszednie. Akár azt a következtetést is levonhatnánk, az óvszer nem csak a nemi úton terjedő betegségeknek, a nemkívánt terhességnek, de a gyenge jelöltnek is a végcélt jelenti.

 Ha már a cím kampánynyitó, akkor lássuk a tényleges érdemi részét bejegyzésemnek. A Fidesz az önkormányzati választásra szánt / tervezett kampányát ezen, most már esős napra időzítette, mégsem az eső az egyetlen folyadék, ami bezavarhat a képbe. Rajzó Ildikóról, "A párt" badacsonytomaji polgármester-jelöltjéről látott napvilágot egy nem szokványos fotó, már ami a kampányidőszakot illeti. A politikus-asszony kétgyermekes anyaként részt vesz kismamáknak szánt melltartók tervezésében, majd ezen fehérneműk termékkatalógusához is modellt állt. A fotón, melyet az egyik bulvár-napilap is közölt, kisebbik gyermekével látható, fia etetése közben. Az idei őszi kampányidőszak ékes példája annak, hogyan próbálják meg a leginkább átlagemberi oldalát kidomborítani egy-egy politikusnak, jelöltnek. Például az LMP-s Vágó Gáborról a párt Facebook-oldalán látható fotó kishúgával, vagyis a hangzatos nagyívű monológok helyett az emberközeliség dominál. 

 Tény, hogy a hölgyemény fotójával az egészséges táplálásra hívja fel a figyelmet, de ne feledjük, a modern kor vívmányainak köszönhetően azonban nem biztos, hogy főnöke (Orbán Viktorról a válogatott svédországi meccsén készült televíziós fotója, melyen Gyurcsány Ferenc nevét írták alá, majd fejét bizonyos oldalakon ki is cserélték a feliraton szereplő elődjéével) fotója az egyetlen, ami Photoshop áldozatául fog esni. Arról nem beszélve, emlékeznek arra a korra, mikor vezető politikusok képmását kellett a falra akasztani, hogy a szoba és a pártkötelezettség dísze legyen? Vajon ez a kép kikerülne-e a NENYI mellé? Mert minden viccet félretéve, ez a fotó emberibb, beszédesebb, esztétikusabb példája egy szakpolitikai megközelítésnek, mint írott elődje...

0
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://phetoprengo.blog.hu/api/trackback/id/tr362286257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása