nov
27

Hosszú idő óta először tartott nagygyűlést a Magyar Szocialista Párt. Bár kételkedtem benne, hogy a tömgedemonstráció valóban jelentős lesz, a Budapest Sportarénában közel 10 000 ember gyűlt össze, hogy"Felvegye a kesztyűt a "demokratúra" és Orbán ellen. A szombat délelőtti programon többen tartottak beszédet, figyelmet azonban csupán Mesterházy félórás szónoklata érdemel.


Az MSZP elnöke korábbi gyenge teljesítményével szemben valóban meggyőző és erőteljes vezető képét mutatta. Beszéde alapvetően három részből állt. Az Orbán-kormány intézkedésieből, az MSZP feladatáról és legalább ugyanekkora részt szentelt a "Felvesszük a kesztyűt" mondat ismételgetésének. Biztos ami biztos alapon zárásképp a tömeggel együtt skandálták a párt új szlogenét, hogy senkinek se legyen gond a megtanulásával.

Állj! Eddig és ne tovább!

Ami az "orbáni igazságtalanságokat" illeti, Mesterházy semmi újat nem mondott, az eddigi csontokat rágta tovább. Megemlítette a kormány nyugdíjjal kapcsolatos intézkedéseit, az Alkotmánybíróság jogkörének csökkentését, az igazságtalan Adóterheket, az alkotmány "pártalkotmányosítását", a média megszállását, igazságszolgáltatás elferdítését, a visszamenőleges hatályú intézkedéseket, illetve a költségvetés fenntarthatatlanságát. A szónoklatnak ez a része tehát semmi újjal nem tudott szolgálni, a tömeg fellobbantására viszont annál inkább alkalmas volt.


Felvesszük a kesztyűt!

Hogyha röviden kellene összefoglalni, mit tesz az MSZP, ha lehetősége lesz rá [ és Mesterházy szerint lesz rá lehetősége ], azt mondanám, tegye inverzbe a kedves
olvasó az előbb leírtakat: visszaállítája az Alkotmánybíróság hatalmát, igazságos adóterheket vezet be, tisztelni fogja az alkotmányt, valódi közszolgálati médiát
teremt, fenntartható költségvetést dolgoz ki, stb.

Hogy hogyan? Ez sajnos nem fért bele a félórásra sikerült beszédbe, mindenesetre az MSZP tiltakozni fog. "Tiltakozni minden eszközzel, írásban, szóban, utcán, kis és nagy közösségekben. A párt petíciót indít, amelynek aláírását kéri minden azzal egyetértő embertől.

Ti lesztek a demokrácia és a szabadság nagykövetei.

Hogyha pedig nem történik változás, tavasszal az utcára vonulnak és azt harsogják majd, elég volt!" Összegzésképp elmondható, hogy az MSZP valóban megmutatta erejét, legnagyobb hasznot azonban Mesterházy húzta a nagygyűlésből. Az a Mesterházy, aki arra vállalkozik,
hogy egyben tartsa a Magyar Szocialista Pártot, mindeközben pedig az elnöki posztra pályázókat is sikeresen tartsa távol magától. Kihívóból és problémából ugyanis akad bőven, ahogy arról már egy másik bejegyzésben írtunk. Ehhez viszont arra lesz szükség,  hogy ne csak az MSZP, de Mesterházy Attila is felvegye a kesztyűt.

Mesterházy beszéde itt érhető el.

0
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://phetoprengo.blog.hu/api/trackback/id/tr442477274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása